Főoldal / Események / Műhelymunkán a bajai Családsegítőben

Műhelymunkán a bajai Családsegítőben

2015.szeptember 28-án Egyesületünk titkára, Albert Iván, részt vett a Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében megvalósított szakmai műhelymunkában.

A műhelymunka három alkalomból áll, amelynek első körében Gyulay Éva pszichológus tartott érdekfeszítő előadást „Depresszió felismerése, kezelése” címmel. A jelen kor egyik divatos népbetegségének számító depresszió számos részletével ismerkedhettek meg a programon résztvevő pedagógusok, szociális, családsegítő és egészségüggyel foglalkozó szakemberek.

DSCN5325

Az előadás során a depresszió alapfogalmaival, alap ismérveivel  és típusaival bővíthették ismereteiket az érdeklődők. Információt kaptak a legfontosabb tünetekről (étvágyzavar, alvászavar, hangulatzavar stb.), hogy munkájuk során könnyebben felismerhessék a betegséget. A tünetek mellett megismerhették a kiváltó okokat, valamint a depresszió súlyosabb formáit (ingerlékenység, dühroham stb.), továbbá a hozzá kapcsolódó egészségügyi problémákat (pl. halucináció, szervi tünetek stb. Az előadás második részében Gyulai Éva rávilágított a depresszió gyógyszeres kezelésének fontosságára, valamint a friss pszichoterápiás módszerekre,  a kezelést ellátó egészségügyi és rehabilitációs intézmények lehetőségeire.

Az előadás során a meghívott vendégek kérdezhettek a pszichológusnőtől, amely során anonim, de konkrét esetek bemutatásával bővíthették ismereteiket, eddigi tapasztalásaikat.

DSCN5323

A programsorozat mindenképpen hasznos, mivel egyrészt különféle szakterületek munkatársai számára nyújt találkozási lehetőséget, másrészt szakterületeiken hasznosítani tudják az itt megszerzett információkat. Egyesületünk titkára számára is használható információkat adott az előadás, hiszen a különféle betegségekkel küzdő csoportokat összefogó egészségügyi ernyőszervezet tagjait is érinti a depresszió, vagy annak lehetséges megjelenése betegségükből kifolyólag.

-albertiván-

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support