Főoldal / Események / Egyesületünk munkatársai képzésen vettek részt Kiskunfélegyházán

Egyesületünk munkatársai képzésen vettek részt Kiskunfélegyházán

A Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület három munkatársa (Szerletics Kinga, Munkácsi Sándor, Szávuj Miklós) és titkára (Albert Iván) háromnapos képzésen vettek részt Kiskunfélegyházán, 2014, május 16-tól május18-ig. A képzést „HAZAVÁRUNK” címmel a Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület szervezte, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

DSCN2395 DSCN2396

A képzésen ifjúságsegítők, ifjúsággal foglalkozó önkormányzati munkatárs, civil szervezetek munkatársai, vezetői, aktivistái és önkéntesek vettek részt. A képzés során az ifjúságot, fiatalokat érintő problémákkal, azok körülményeivel és háttereivel foglalkoztak, valamint az erre adandó válaszokkal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársa kötetlen beszélgetés formájában ismertette a minisztérium álláspontját, majd előadás tartotta a 2014-2020 közötti Európai Uniós pályázatok típusairól és lehetőségeiről.

A képzés legélvezetesebb részei a játékos feladtok voltak Burai István és Kovács Erzsébet képzők vezetésével, akik kiváló pedagógiai érzékkel motiválták a hallgatókat. Kiemelendő továbbá, hogy kisebb csoportokra osztva végeztek gyakorlati feladatokat, modellezve ezáltal egy-egy valóságos szituációt: támogatási döntéshelyzetek, amelyek konszenzusra törekvést igényeltek; ifjúsági stratégia – koncepció kidolgozása stb. Mindezek során a részvevők között alkalmanként parázs vita alakult ki, egy-egy sajátos elképzelés védelmében. A ifjúsági koncepciók kialakítása során pedig számos javaslat született papírra vetve, gyakran egészen érdekes, egyedi módokat, struktúrákat felvetve. A hangsúly mégis a közös, csoportban – csapatban történő munkán volt. Egy-egy ilyen komolyabb döntéshozatalt, vagy koncepció kidolgozását a közös értékelések követték, amelyeket könnyedebb és gyakran szórakoztató játékok oldottak fel, garantálva a jó hangulatot.

A kis csapatokra történő szétosztás, de a közös munka is kiváló egységet kovácsolt össze. Mindezen ismerkedést, kapcsolatépítést tovább fokozta az első esti közös szórakozás, amely során ki-ki megmutathatta tánctudását is. A kellemes és kötetlen éjszaka pedig megalapozta a másnapi kiváló hangulatot, amelyet éjszakai fürdőzés zárt a helyi termálfürdőben. A szakmai rész mellett ezek az ún. fakultatív programok is közelebb hozták egymáshoz a résztvevőket. A záró napon elhatározás született egy facebook-csoport létrehozásáról is, amely révén tovább tartják egymással a kapcsolatot, ha lehetőség adódik rá rész vesznek közös programokon, valamint projektek kidolgozásában és megvalósításában.

A program megrendezéséért köszönetet mondunk Szász Anikónak a Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület elnökének, mert tudjuk mekkora munkával jár egy ilyen képzési program megszervezése. Köszönetet mondunk a Burai István és Kovács Erzsébet képzőknek, akiktől számos inspirációt kaptunk egy-egy ifjúsági projekt megvalósítására, másrésztsok újat tanultunk tőlük, gyakorlati pályázati tapasztalataik megosztásával, valamint lehetséges ötletek és módszerek megismertetésével.

Köszönjük a Desperado Étterem és Söröző valamennyi munkatársának, hogy munkájuk révén, kellemessé és feledhetetlenné tették a kiskunfélegyházi képzés gasztronómiai részét.

A záró napon kis bajai csapatunk fájó szívvel, de kiváló emlékekkel és új barátságokkal hagyta el Kiskunfélegyházát eddigi tudástárát gazdagítva képzéssel.

                                                                                                                          Albert Iván

 

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − kettő =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support