Főoldal / 24. Sclerosis Multiplex nap Baján

24. Sclerosis Multiplex nap Baján

Egyesületünk 2012. szeptember 14-15-én rendezte meg az Országos SM Társasággal közösen az Sclerosis Multiplex Napok sorában a soron következő 24. állomást Baján.
Erről szeretnénk egy utólagos beszámolót is mutatni Önöknek, hiszen több helyen ez a rendezvény lett a hivatkozási alap. A szakmai program a második napon ( 2012. szeptember 15-én) zajlott, ennek során a betegek közérthető nyelven hallgathatták végig prof. Dr. Rajnavölgyi Éva előadását, amelynek Bélrendszerünk és az immumrendszer címet adta. Az előadás tanulsága, végkövetkeztetése az volt, hogy mindenki próbáljon meg minél inkább saját, vagy helyi termékeket fogyasztani, hiszen „az vagy, amit megeszel”.
A professzor asszony előadása után Dr. Guseo András A táplálkozás kapcsolata az SM-mel című előadását hallgathatták meg a jelenlevők. Mindez megerősítette a hallgatóságot abban, hogy az orvosok jó nyomon járnak azon okok feltárásában, amik a betegség kialakulásához vezetnek.
Ezután, kicsit könnyedebb, de ugyanolyan fontos téma következett, hiszen nagy segítség tud lenni a betegek életében a nordic walking. Ezt Varga Sándor a Bajai Természetjárók Egyesületének elnöke és Rajcsitsné Balázs-Piri Zsuzsanna nordic walking oktató mutatta be. Természetesen mindenki ki is próbálhatta.
A finom ebédet egy búfejető lufieresztés, és egy kis műsor zárta a helyi hagyományőrző együttesek részvételével.Az esemény után természetesen >> mi is beszámoltunk << arról, hogy hogyan sikerült a két nap.

Álljon itt lezárásként a >> Szabadkai Naplóban megjelent cikk <<, melyet Törökkanizsán levő partner egyesületünk tolmácsolásában olvashatnak.

Zárásként egy mondat tőlük, nekünk, mindenkinek!

Minden ember legnagyobb kincse az egészsége. Ha elveszíti azt,
kell valaki, aki mellette áll, bátorítja, megerősíti a hitében,
hogy küzdeni kell a betegséggel szemben.

 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support