Főoldal / Események / Kirándulás a Völgységben

Kirándulás a Völgységben

2011.06.14

2011. június 11-én, szombaton a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Bajai Közoktatási Intézménye és Gyermekotthona tizenhat lakója egynapos kiránduláson vehetett részt Mőcsényben és környékén.

kirandulas-8

A Gyermekotthon részéről Fekete-Kovács Győzőné és Dikán István, míg a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesülettől Dankó Miklós elnök és Albert Iván titkár vettek részt a túrán kísérőként.

Reggel 7 óra 40 perckor találkoztak a kirándulás résztvevői a Vonatkertben, onnan indultak az egész napos túrára vonattal. A mőcsényi állomáson leszálltak túrázóink, majd elindult a több kilométeres gyalogtúra. Első pihenőhely egy kis halásztó volt Zsibrik határában, ahol a megpihenő fiatalok először láthattak, majd hallhattak egy hatalmas durranás keretében egy a tavi madarakat elriasztó berendezést.  

kirandulas-11

A következő megálló Bátaapáti szépséges települése volt a völgységi dombok és erdőségek által övezve. A település gyönyörű virágkavalkáddal fogadta a fiatalokat, akik egy kép erejéig összeálltak a központban található virágokkal megrakott hagyományos szekérnél. Bátaapátiban elmentek a hősök emlékműve és az evangélikus templom mellett, majd az első komolyabb pihenőt a Naspolya vendéglőnél tartottak, ahol minden gyermekotthon-lakó egy kehely fagylaltot fogyaszthatott. A kellemes pihenő után a helyi csapat labdarúgó pályáján töltötték a délutánt egy kiadós focival, majd utána a megérdemelt sziesztával.

15 óra tájban ugyanazon útvonalon indult vissza a csapat, de kitérőként betért a néhány lelkes Zsibrik településre, majd végezetül Mőcsény településen töltött egy rövid pihenőt a templom melletti hűsben, ahonnét egy rövid gyaloglással vissza tértek a kiinduló pontra, a mőcsényi vasútállomásra.

kirandulas-17

20 óra is elmúlt mire a megfáradt csapat visszatért Bajára az egész napos túrából. Idén már a második túralehetőség volt, amelyből kitűnik, hogy a fiatalok élvezték a tartalmas programokkal tarkított kirándulásokat.  Úgy tűnik jelenleg, hogy a sikeres kirándulások tovább folytatódnak a bajai Gyermekotthon és a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület együttműködésében, a gyermekek hasznos programmal való szabadidejének eltöltéséért.

Albert Iván

 

 

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − egy =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support