Főoldal / Események / I. Táplálkozz egészségesen – Gyermeknap

I. Táplálkozz egészségesen – Gyermeknap

2011.06.12

gyermeknap-4

Összesen 100-110 gyermek vett részt a gyermeknapi rendezvényen, egyrészt a helyi családsegítő által kiértesített családok gyermekei és szüleik, valamint a helyi gyermekotthon lakói. Több turnusban váltva egymást érkeztek a rendezvényre, így folyamatosan történt egész délután a velük való foglalkozás.

gyermeknap-24

Egy kisebb eső miatt a kinti rendezvényeket szerencsére sikerült belső versenyekkel pótolnunk. Mivel a párhuzamosan benyújtott pályázataink nem nyertek, ezért szerényebb költségekkel, de saját erőforrásokból oldottuk meg a rendezvény lebonyolítását.

A rendezvényen volt színező verseny (kinyomtatott rajzfilm jeleneteket kellett kiszínezniük a gyermekeknek), különféle társasjátékok (malom és még ötven féle játék,”krokodil” pecálás, közlekedési kártyajáték, puzzle stb.), kvíztotó (környezetvédelmi, egészségügyi és kulturális kategóriákban). Versenyek voltak: babszem kiemelése szívószállal, liszt fújás, közlekedési táblák felismerése stb.

Fő étkezésként a gyermekek virslit fogyaszthattak kenyérrel, mustárral, ketchuppel és majonézzel. A rendezvény során kiosztásra került az Élelmiszerbank által adományozott: csokoládé, nápolyi, szőlőcukor, a 300 db joghurt és az ízesített ásványvíz. A gyermekek nagyon örültek a kapott játékoknak is, amelyeket örömmel vittek haza.

gyermeknap-16

A rendezvény ideje alatt a különféle játékokkal, így pl. a kvíztotóval és a közlekedési kártyával a gyermekek egy tudatosabb környezetvédelmi, egészségtudatos életmód, valamint a figyelmesebb közlekedési szemlélet irányába való nevelést kaptak. Mivel játékos formában történt mindez, ezért pedagógiailag sokkal hatásosabb, mint egy direkt ezzel foglalkozó tanóra.

gyermeknap-35

Mind a gyermekek, mind a szülők, és  rendezvény szervezői is  kitűnően érezték magukat. A pozitív tapasztalatokból kiindulva Egyesületünk 2012-ben is szeretné megtartani  a Gyermeknapot, kiszélesítve annak tárgykörét.

Albert Iván

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 17 =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support