Főoldal / Események / Búcsúzás

Búcsúzás

Szomorú ez a kora tavaszi nap, hisz búcsúzni gyűltünk egybe egy kedves baráttól, aki egyesületünk vezetőségi tagja volt. Végső búcsút veszünk most Papp Ferenctől, a szeretett Feri bácsitól, mert nekünk Feri bácsi volt.
Visszagondolva erre a jó kedélyű, – a szomorú és lehangoló problémákon – néha egy- egy vicces megjegyzésével túllendítő emberre, aki meghatározó helyet töltött be mind az Asztmás Betegek Bajai Egyesülete, mind pedig a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület életében, mindennapjaiban, a fájdalom és a hiány érzete marad számunkra.
1998-ban alakult meg az Asztmás Betegek Bajai Egyesülete, amelynek kezdetektől tagja, mindenese, vezetője, majd elnöke volt. Ő maga nem volt asztmás beteg, az első felesége volt az. Azonban erejét megfeszítve önzetlenül vetette bele magát az asztmás betegek mindennapjainak segítésébe. Ő volt az egyesület könyvelője, motorja, majd elnöke, aki különböző szervezeteknél és fórumokon képviselte a betegek érdekeit. Felesége halála után sem hagyta magára az asztmás betegeket, továbbra is segítette életminőségük javulását, javítását.
Rendszeresen szervezett számukra programokat. Felejthetetlen a 4-5 napos erdélyi kirándulás a Parajdi sóbányához, amely az Egyesület egyik legkiemelkedőbb, és legjobb hangulatú kirándulása volt. Ő képviselte az egyesületet az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségében is.
Feri bácsinak nem volt elég az asztmás betegek képviselete Egyesületünknek, a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesületnek 2003-as megalakulása óta volt vezetőségi tagja. Azóta rendszeresen részt vett a Bácskaiak vezetőségi ülésein és egyéb eseményein. Második feleségével rendszeresen ott voltak programjainkon, képviselve az asztmás betegeket. Személye felejthetetlen élményekkel gazdagította kirándulásainkat, ahol jó kedélye gyakran átragadt a más, egyéb betegségekben szenvedő betegtársainkra, akiknek így kellemesebbé tette az utazását, kirándulását.
A Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület 2012-es évet lezáró utolsó vezetőségi ülésén, karácsonyt követően még velünk volt, együtt terveztük a 2013-as évet. Velünk ült a fehér asztalnál és még akkor is újabb ötletekkel járult hozzá terveinkhez.
Bár tudtuk, hogy műtétre készül az idei évben, de azt hittük, hogy túl lesz ezen is, mint sok más nehézségen, amely élete során érte, és újult erővel segíti majd a vezetőség munkáját.
A februári értekezletünkre azonban már nem tudott eljönni. A szintén kórházban lévő betegtársaktól jött a hír, hogy megműtötték. Nemrég azonban váratlan telefonhívás érkezett a szomorú hírrel, hogy Feri bácsi eltávozott közülünk, többé már élvezhetjük a társaságát.
Bár tudtuk, hogy nagyon beteg, de bíztunk a felépülésében, az örök optimista hozzáállásában, de sajnos nem sikerült legyőznie a kórt.
Mély fájdalom ez nekünk, hisz nem csupán a vezetőségi tagunkat veszítettük el, hanem egy jó barátot, egy olyan embert, akinek fontos volt a betegek segítése. Feri bácsi olyan ember volt, aki pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Pótolhatatlan az asztmás betegek és egyesületünk számára is. Pótolhatatlan veszteség mindnyájunknak. Sosem feledünk Feri bácsi, Nyugodj békében!
Ezúton fejezem ki a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület nevében mély fájdalmunkat és részvétünket Feri bácsi családjának és hozzátartozóinak.

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizenkilenc =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support