Főoldal / Események / Szemétszedési akció 2011. május 21-én

Szemétszedési akció 2011. május 21-én

2011.05.03
uj-kep

Az önkéntesség európai évében, idén április 5-én kezdődött az ország legnagyobb szemétszedési akciója, és az illegális hulladéklerakó-helyek felszámolása.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány május 21-én országos hulladékgyűjtési akciót szervez, amivel a környezettudatos viselkedés fontosságára hívják fel a figyelmet. A résztvevők és támogatók a www.teszedd.hu oldalon, a gyűjtés helyszínének meghatározásával regisztrálhatnak. Az így kialakult, önkéntesen szerveződő csoportok munkáját megyénként helyi önkéntes koordinátorok segítik.

Csatlakozzon Ön is Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához!

2011. május 21-én kerül sor az ország történetének eddigi legnagyobb önkéntes akciójára. „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mottóval a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve nagyszabású hulladékgyűjtő akciót szervez, melyben több tízezer polgár mozdulhat meg együtt.  

Nem véletlen, hogy az akcióra idén kerül sor, hiszen 2011 az Önkéntesség Európai Éve. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását.

Számos európai példa igazolja, hogy a környezetünkben fellelhető hulladékok összegyűjtéséből akár valódi közösségi élmény is lehet. Észtországban nemrég 50 ezer önkéntes 10 ezer tonna hulladékot gyűjtött össze mindössze öt óra leforgása alatt, Szlovéniában pedig 273 ezren több mint 20 ezer tonna szemetet szedtek össze. A szervezők most Magyarországon is hasonló lelkesedést remélnek.

Teszedd.hu – ezen az internetes címen találják az érdeklődők azt a regisztrációs felületet, melyen önkéntesnek jelentkezhetnek. A regisztrálókkal személyesen veszik fel a kapcsolatot a TeSzedd! akció helyi szervezői, akik nem csupán a részletekről tájékoztatnak, hanem a hulladékgyűjtő csapatok szervezésében is segítséget nyújtanak. Munkájukat a területileg illetékes vízügyi igazgatóságok segítik az önkéntesek szervezésében és az akció lebonyolításában.

A TeSzedd! szervezői nemcsak a gyűjtésben, hanem a hazánkban található illegális hulladéklerakó helyek feltérképezésében is számítanak a polgárok segítségére. A Teszedd.hu honlapon az emberek közösen állíthatják össze Magyarország első hulladéktérképét.

A regisztrációhoz, illetve a programmal kapcsolatos bővebb információkért látogasson el az akció honlapjára: www.teszedd.hu.

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + négy =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support