Főoldal / Események / Kirándulás az erdészházhoz a Neurológiai Klub tagjaival

Kirándulás az erdészházhoz a Neurológiai Klub tagjaival

2011.06.23
neurologiai-klub-2011-erdeszhaz-029

Egész tavaszon vártuk, hogy kedvező idő legyen egy erdei kirándulásra. Már a dátum is megvolt, mindent leegyeztettünk, de az időjárás keményen közbeszólt. Így aztán halogattuk.
Végre döntés született, és június 7.-én indultunk.

A Vaskút határában lévő Erdészházba mentünk.  A kiutazást saját kocsikkal történt.
Addig nem is volt baj, amíg a betonúton mentünk, a földút az már tartogatott némi meglepetés.
Mindjárt az elején egy igen vizes, sáros kátyú volt, olyan széles, mint az út. Komoly manőverezésre volt szükség, hogy át tudjunk menni. Jobban szorítottuk a kormányt, a súlyosabb utasok kiszálltak, és átgyalogolták az akadályt. Volt, aki nem vállalta a kockázatot, és visszafordult, bánhatja is.
Az erdészházhoz érve, már érezhető volt a szarvas pörkölt illata. A hátralévő időt, hogy kellemesen töltsük, néhányan lovas kocsira ütünk, és egy erdőjárásra indultunk. A közeli Csátaljáig elkocogott velünk a ló. Szép zöld volt a táj a sok esőtől és mézédes volt a levegő a virágzó vaddohány illatától. Csátalján ettünk egy fagylaltot. és indultunk vissza.

neurologiai-klub-2011-erdeszhaz-030
A visszafele út már nem volt olyan egyszerű, mert a ló, egyszer csak úgy döntött, hogy nem megy tovább. A hajtó hiába noszogatta, ment egy kocsi hosszat, és megállt. Ezt többször megismételte.

Amikor már úgy gondoltuk menni fog, ismét megállt. Ha a férfiak tolták a kocsik, akkor ment, ha leálltak ismét megállt. Még szerencse, hogy volt nálunk telefon, így az erdészházban lévők megtaláltak minket. Mint utólag kiderült, nem hitték el, hogy a lóval van gond, azt gondolták viccelünk. Végül az erdész jött elénk terepjáróval, és így jutottunk vissza a házhoz.
Mire mi kezet mostunk, és a terített asztalhoz ültünk, addigra „paripánk” is lassú vágtában megérkezett.
A friss élmény nagyon jó beszédtémát adott a remek ebéd mellé.
Vidám anekdotázással telt a délután.

Köszönet Feke Lajosnak a klub vezetőjének és Emesének akik megszervezték, és lebonyolították ez a kellemes napot.

ik.

 

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support