Főoldal / Események / Jogi tájékoztatás civil szervezeteknek Baján

Jogi tájékoztatás civil szervezeteknek Baján

A Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum, valamint a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület szervezésében 2016. március 2-án ingyenes, jogi témájú információs előadás került megrendezésre Baján egyesületek, illetve alapítványok részére. A tájékoztató központi témája a 2014 márciusában hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv (Ptk.), illetve annak civil szervezeteket érintő módosításai voltak.

A Belvárosi Közösségi Házban 18:30 órai kezdettel megtartott rendezvény a vártnál is nagyobb érdeklődésre tartott számot, a szervezők legnagyobb örömére, így a meghívott jogi szakértő hölgy számos civil szervezet képviselőjével oszthatta meg a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, legfrissebb információkat.

  1. március 15-e után az egyesületek, alapítványok csak az új Ptk. előírásai szerint működhetnek tovább, melyhez egy úgynevezett megfeleltetési eljárásban kell részt venniük, azaz alapító okiratukat, alapszabályukat a megadott határidőig módosítaniuk kell az új Ptk-nak megfelelően, és azt az illetékes Törvényszék felé elfogadásra be kell nyújtaniuk. A jelen lévők ehhez a feladathoz kaphattak részletes útmutatást, mely magába foglalta a jogszabályi háttér, az egyesületekre, valamint az alapítványokra külön-külön vonatkozó egyéb szabályok, illetve a releváns változtatások részletes ismertetését, a tipikus hibák bemutatását, és a különféle okirat-sablonok megosztását is.

A visszajelzések tükrében elmondhatjuk, hogy rendkívül hasznosnak bizonyult az előadás, mely sok munkát és időt takarított meg a civil szervezetek számára azzal, hogy ilyen részletekbe menő pontossággal tájékoztatta őket a témával kapcsolatban.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrumnak a szervezést, és reméljük, a jövőben még sok hasonló közös sikert könyvelhetünk el!

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 1 =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support