Főoldal / Események / B. Mikli Ferencre emlékeztünk a Megbékélés Kápolnában

B. Mikli Ferencre emlékeztünk a Megbékélés Kápolnában

2014. november 28-án délelőtt a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület titkára Albert Iván és az egyesületi  Helytörténeti és Honismereti Klub vezetője Firányi Ferenc meglátogatták a kiscsávolyi Megbékélés Kápolnát (Szent György Temető Kápolna az eredeti megnevezése). A kápolna meglátogatásával B. Mikli Ferenc festőművészre emlékeztünk (egyesületi logónk megalkotója), aki a kápolna szekkóit megfestette.

DSCN3384  DSCN3386

A kápolnában a délelőtt folyamán az érdeklődők megismerkedhettek annak eredetével és történetével. Több iskolából érkeztek diákok, akiknek rendhagyó órát tartott Mezei Margó (Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ) és Munkácsi Sándor munkatársunk (Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület). A festőművész kilencvenedik születésnapján egyesületünk rendezett születésnapi köszöntőt, amelyen a szerencsés résztvevőknek még Feri bácsi tartott egy sajátos “tárlatvezetést”.

DSCN3397

Az elmúlt évi sikeres együttműködést követően, az idei évben is együtt szervezte egyesületünk a megemlékezést, az Ady Endre Városi  Könyvtár és Művelődési Központtal. Bízunk a hosszabb távú együttműködésben, mind a festőművészre való emlékezés révén, valamint egyéb kulturális és egészségügyi együttműködés keretében is.

A mai napon 18 órai kezdettel hivatalos megemlékezésre is lesz a kápolnában, valamint rendhagyó irodalmi estre is sor kerül.

                                                                    A programról készült fotók  >>ITT<<  tekinthetők meg!

Nézd meg ezt is

2021-ben sem maradt el az adománycsomagok kiosztása

Idén karácsonykor is sikeresen, több civil szervezettel összefogva gyűjtöttünk és osztottunk szét adományokat. Több, mint …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

hat − három =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support