Főoldal / Események / Jól sikerült a Garai Lovas- és Falunap

Jól sikerült a Garai Lovas- és Falunap

A Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület ezúttal  a Garai Lovas- és Falunapra látogatott el. A kezdetben kissé borús és szeles idő ellenére kellemes hangulat fogadta a munkatársakat, a felállított sátrak mögül jellegzetes sváb népzene lengte körül a környéket.

A garaiak jókedvűen sétálgattak, ki népviseletben, ki valamilyen itallal a kezében. Az órák elmúlásával már a nap ragyogta be az eget. Munkatársaink természetesen egy egészségügyi szűrés alkalmából jelentek meg az eseményen.

A sátruknál rájuk váró személyek nagyon segítőkészek voltak, miután az asztalok megteltek a különböző eszközökkel és mérőgépekkel, hamarosan meg is érkeztek az első érdeklődök. A szűrés leginkább az idősebb korosztály figyelmét hívta fel, de néhány fiatal is megvizsgáltatta magát. A délelőtt folyamán sokan jöttek vércukorszint mérésre, később viszont a közeledő ebéd miatt munkatársaink elpakolták az erre szolgáló eszközöket. Az érdeklődőknek ezen kívül a vérnyomását, vitaminhiányát és testtömeg-indexét ellenőrizték.

Munkatársaink nem maradtak étel nélkül, már az odaérkezéskor is megkínálták őket egy tál pogácsával, de az igazi kényeztetés csak ebédnél következett. Pörköltek széles választéka tárult eléjük, amelyek megízlelése után jóllakottan fordultak vissza a délutáni vizsgálatokhoz. Hasznos, de szórakozással enyhített napot tölthettek el Garán, ahol munka mellett még kikapcsolódásra is jutott idő.

A rendezvényen bemutattuk a „LÁTOD?…. NEM LÁTOD?…. NA, LÁTOD!” nevű pályázat eszközeit.

 

Szentgyörgyi Flóra

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × kettő =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support