Főoldal / Események / Szemétből ajándéktárgyak

Szemétből ajándéktárgyak

2015. augusztus 26-28. között a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület kézműves foglalkozásokat tartott a bajai Tanyasi Közösségi Házban, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára. A három délutánon át tartó program a Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat felkérésére történt és a TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0056 kódszámú, Baján élő hátrányos helyzetű emberek felzárkózásának és integrációjának elősegítése című pályázat keretein belül valósult meg.

DSCN4544

Egyesületünket Albert Iván, titkár képviselte. A három nap során megismerhették a fiatalok a Baját körülvevő természeti kincseinket, így Gemenc állatvilágát. A dokumentumfilmből megismert gemenci állatok bekerültek a lurkók későbbi alkotásaiba a kézműves foglalkozások gyakorlatai során.

DSCN4486

DSCN4533

A kézműves foglalkozásokon a környezettudatos nevelés fontosságát szem előtt tartva, szemétből, hulladékból készített tárgyakra helyezte a hangsúlyt. A gyerekek lelkesen vetették bele magukat a foglalkozásokba, amelyek során a a szemétből karkötők, fülbevalók, pénztárcák, kitűzők és noteszek készültek. A gyermekeket nagyon meglepte, hogy a hulladék mennyiféle ajándék elkészítésére ad lehetőséget, amelynek csak a fantázia szab határt. Volt gyermek, aki az anyukáját is meglepte egy kis ajándéktárggyal.

DSCN4524DSCN4579

A foglalkozások nem titkolt célja volt a gyermekek szociális- és környezeti kompetenciáinak fejlesztése. További cél volt a pozitív önértékelés fejlesztése az önbizalom növelése és önállóság kiteljesedés által, valamint az egymás iránti toleráns viselkedés elsajátítása révén. A foglalkozások során előtérbe került a differenciált foglalkozás, figyelembe véve a gyermek korúak életkori sajátosságait és egyéni adottságait.

A foglalkozásokon készült fotók >>ITT<< tekinthetők meg!

-albertiván-

 

Nézd meg ezt is

Szűrővizsgálat a Bácsszentgyörgyi falunapon

Idén is megrendezésre került Bácsszentgyörgyön a falunap, mely keretén belül csapatunk prevenciós egészségügyi szúróvizsgálattal várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × három =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support