Főoldal / Felhívás

Felhívás

Tisztelt Betegtársunk!
Kedves Hölgyem, Uram!

A Klinikai Kutatási Iránytű (röviden csak KKI) programmal tevékenységünk során együttműködünk betegklubokkal, országos betegszervezetekkel. Így jutottunk el Önhöz is.

Jelen tájékoztatónkban a KKI programban végzett tevékenységünket szeretnénk Önnek bemutatni, mivel elképzelhető, hogy az Ön számára is hasznos lehetőséggel ismerkedik meg (részletesebb tájékoztatót a program www.kutatasiranytu.hu honlapján talál).

Magyarországon jelenleg közel 2.500 klinikai kutatás folyik különböző betegségekkel kapcsolatban – többek között a statin-kezelésen lévők számára is. A kutatások célja új, az eddiginél hatékonyabb, kevesebb mellékhatással járó, vagy kisebb dózisban is hatásos gyógyszerek, gyógyászati eljárások kifejlesztése.

A klinikai kutatásban való részvételre jelentkezés önkéntes, és a kezelésekhez, az új gyógyszerekhez díjtalanul, várakozási idő nélkül lehet hozzájutni.

A klinikai kutatások úgynevezett vizsgálóhelyeken zajlanak. Ezek többsége egészségügyi intézmény, kórház, klinika, vagy szakrendelő – szerte az országban. Itt egy szakképzett csapat (orvosok, asszisztensek) a hétköznapi egészségügyi ellátásban megszokott gondosságot és figyelmet meghaladó módon követi nyomon a résztvevők egészségi állapotát. Az egész folyamat szigorú szakmai-etikai szabályok alapján, folyamatos egészségügyi kontroll mellett történik.

Sajnos, nem minden jelentkező kerülhet be a programba, mert a részvételnek különböző kritériumai vannak – pl. nemre, életkorra, kórelőzményre, eddigi kezelésekre, a szóban forgó betegség állapotára vonatkozóan – ezért a vizsgálatba való bekerülést egy (szintén díjtalan) átfogó orvosi kivizsgálás és konzultáció előzi meg. Ennek során a vizsgáló orvos minden információt elmond a leendő résztvevőnek a kutatással kapcsolatban, és válaszol a felmerülő kérdéseire. Csak ezt követően kell dönteni a betegnek arról, hogy valóban részt kíván-e venni a programban. Ez az írásba foglalt részvételi szándék a vizsgálat során bármikor indokolás és hátrány nélkül visszavonható.

Maga a részvétel azt jelenti, hogy fél-egy éven keresztül rendszeresen (az elején egy-két hetente, aztán már ritkábban), előre meghatározott időszakban fel kell keresni a vizsgálóhelyet, ahol újabb állapotfelmérés, kontroll történik, amelynek alapján a kezelőorvos beadja a gyógyszert vagy elvégzi a kezelést, és meghatározza a következő látogatási időpontig terjedő időszak teendőit.

Mi a KKI programmal azt vállaltuk, hogy segítünk a betegeknek megtalálni az egészségi állapotuknak megfelelő, számukra leginkább alkalmas vizsgálatot, a legközelebbi helyszínen – és a programba való bekerülésig közvetítünk a résztvevő, a vizsgálóhely és a kezelőorvos között. Ezért hoztuk létre a Klinikai Kutatási Iránytű program honlapját is, a már említett www.kutatasiranytu.hu néven.

Ezen a honlapon – amellett, hogy az itt leírtaknál sokkal bővebb információt is talál a klinikai kutatásokkal kapcsolatban – közvetlenül regisztrálhat hozzánk. Néhány adatának és az Önt érdeklő kutatás típusának megadása alapján az ügyfélszolgálatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, és elmondja az aktuális lehetőségeket.

Amennyiben ez Önt érdekli, megszervezi a vizsgálóhelyen első találkozását a kezelőorvossal.

Ha nincs módja az internetes regisztrációra, kérjük, lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkon dolgozó kollégáinkkal, akik szívesen segítenek és elvégzik Ön helyett a regisztrációt.

Ügyfélszolgálatunk elérhetősége: (+36) 1 510 0052

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Klinikai Kutatási Iránytű programban nem minden Magyarországon folyó kutatás vesz részt, és előfordulhat, hogy a program keretei között adott terápiás területen nem találhatóak vizsgálatok.

Ettől függetlenül amint befut hozzánk az Önt érdeklő terület vizsgálata, azonnal jelentkezünk, hogy minél hamarabb értesítsük Önt a vizsgálatban való részvétel lehetőségéről.

Bízunk benne, hogy a jövőben segíthetünk Önnek (vagy valamely családtagjának, barátjának, ismerősének) abban, hogy egészségi állapota javuljon a legújabb fejlesztésű gyógyszereknek, egy klinikai kutatásban való részvételnek köszönhetően.

Ne felejtse: a regisztráció még nem a végleges döntés a kutatásban való részvételről, de segíteni csak akkor tudunk, ha már regisztrált nálunk.

Amennyiben további kérdése merülne fel, Ügyfélszolgálatunk 8.00 órától -16.00 óráig várja hívását!

Üdvözlettel:

Klinikai Kutatási Iránytű program
www.kutatasiranytu.hu
Ügyfélszolgálat: +36 1 510 0052

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support