Főoldal / Események / Műhelymunkán a bajai Családsegítőben

Műhelymunkán a bajai Családsegítőben

2015.szeptember 28-án Egyesületünk titkára, Albert Iván, részt vett a Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében megvalósított szakmai műhelymunkában.

A műhelymunka három alkalomból áll, amelynek első körében Gyulay Éva pszichológus tartott érdekfeszítő előadást „Depresszió felismerése, kezelése” címmel. A jelen kor egyik divatos népbetegségének számító depresszió számos részletével ismerkedhettek meg a programon résztvevő pedagógusok, szociális, családsegítő és egészségüggyel foglalkozó szakemberek.

DSCN5325

Az előadás során a depresszió alapfogalmaival, alap ismérveivel  és típusaival bővíthették ismereteiket az érdeklődők. Információt kaptak a legfontosabb tünetekről (étvágyzavar, alvászavar, hangulatzavar stb.), hogy munkájuk során könnyebben felismerhessék a betegséget. A tünetek mellett megismerhették a kiváltó okokat, valamint a depresszió súlyosabb formáit (ingerlékenység, dühroham stb.), továbbá a hozzá kapcsolódó egészségügyi problémákat (pl. halucináció, szervi tünetek stb. Az előadás második részében Gyulai Éva rávilágított a depresszió gyógyszeres kezelésének fontosságára, valamint a friss pszichoterápiás módszerekre,  a kezelést ellátó egészségügyi és rehabilitációs intézmények lehetőségeire.

Az előadás során a meghívott vendégek kérdezhettek a pszichológusnőtől, amely során anonim, de konkrét esetek bemutatásával bővíthették ismereteiket, eddigi tapasztalásaikat.

DSCN5323

A programsorozat mindenképpen hasznos, mivel egyrészt különféle szakterületek munkatársai számára nyújt találkozási lehetőséget, másrészt szakterületeiken hasznosítani tudják az itt megszerzett információkat. Egyesületünk titkára számára is használható információkat adott az előadás, hiszen a különféle betegségekkel küzdő csoportokat összefogó egészségügyi ernyőszervezet tagjait is érinti a depresszió, vagy annak lehetséges megjelenése betegségükből kifolyólag.

-albertiván-

Nézd meg ezt is

Civil Információs Centrum Nea pályázatokkal kapcsolatos előadása

2019. 03. 25-én részt vettünk a Civil Információs Centrum Nea pályázatokkal kapcsolatos előadásán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =