Főoldal / Események / Egyesületünk munkatársai képzésen vettek részt Kiskunfélegyházán

Egyesületünk munkatársai képzésen vettek részt Kiskunfélegyházán

A Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület három munkatársa (Szerletics Kinga, Munkácsi Sándor, Szávuj Miklós) és titkára (Albert Iván) háromnapos képzésen vettek részt Kiskunfélegyházán, 2014, május 16-tól május18-ig. A képzést „HAZAVÁRUNK” címmel a Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület szervezte, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

DSCN2395 DSCN2396

A képzésen ifjúságsegítők, ifjúsággal foglalkozó önkormányzati munkatárs, civil szervezetek munkatársai, vezetői, aktivistái és önkéntesek vettek részt. A képzés során az ifjúságot, fiatalokat érintő problémákkal, azok körülményeivel és háttereivel foglalkoztak, valamint az erre adandó válaszokkal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársa kötetlen beszélgetés formájában ismertette a minisztérium álláspontját, majd előadás tartotta a 2014-2020 közötti Európai Uniós pályázatok típusairól és lehetőségeiről.

A képzés legélvezetesebb részei a játékos feladtok voltak Burai István és Kovács Erzsébet képzők vezetésével, akik kiváló pedagógiai érzékkel motiválták a hallgatókat. Kiemelendő továbbá, hogy kisebb csoportokra osztva végeztek gyakorlati feladatokat, modellezve ezáltal egy-egy valóságos szituációt: támogatási döntéshelyzetek, amelyek konszenzusra törekvést igényeltek; ifjúsági stratégia – koncepció kidolgozása stb. Mindezek során a részvevők között alkalmanként parázs vita alakult ki, egy-egy sajátos elképzelés védelmében. A ifjúsági koncepciók kialakítása során pedig számos javaslat született papírra vetve, gyakran egészen érdekes, egyedi módokat, struktúrákat felvetve. A hangsúly mégis a közös, csoportban – csapatban történő munkán volt. Egy-egy ilyen komolyabb döntéshozatalt, vagy koncepció kidolgozását a közös értékelések követték, amelyeket könnyedebb és gyakran szórakoztató játékok oldottak fel, garantálva a jó hangulatot.

A kis csapatokra történő szétosztás, de a közös munka is kiváló egységet kovácsolt össze. Mindezen ismerkedést, kapcsolatépítést tovább fokozta az első esti közös szórakozás, amely során ki-ki megmutathatta tánctudását is. A kellemes és kötetlen éjszaka pedig megalapozta a másnapi kiváló hangulatot, amelyet éjszakai fürdőzés zárt a helyi termálfürdőben. A szakmai rész mellett ezek az ún. fakultatív programok is közelebb hozták egymáshoz a résztvevőket. A záró napon elhatározás született egy facebook-csoport létrehozásáról is, amely révén tovább tartják egymással a kapcsolatot, ha lehetőség adódik rá rész vesznek közös programokon, valamint projektek kidolgozásában és megvalósításában.

A program megrendezéséért köszönetet mondunk Szász Anikónak a Kiskunfélegyháza Ifjúságáért Egyesület elnökének, mert tudjuk mekkora munkával jár egy ilyen képzési program megszervezése. Köszönetet mondunk a Burai István és Kovács Erzsébet képzőknek, akiktől számos inspirációt kaptunk egy-egy ifjúsági projekt megvalósítására, másrésztsok újat tanultunk tőlük, gyakorlati pályázati tapasztalataik megosztásával, valamint lehetséges ötletek és módszerek megismertetésével.

Köszönjük a Desperado Étterem és Söröző valamennyi munkatársának, hogy munkájuk révén, kellemessé és feledhetetlenné tették a kiskunfélegyházi képzés gasztronómiai részét.

A záró napon kis bajai csapatunk fájó szívvel, de kiváló emlékekkel és új barátságokkal hagyta el Kiskunfélegyházát eddigi tudástárát gazdagítva képzéssel.

                                                                                                                          Albert Iván

 

Nézd meg ezt is

Megemlékezés

Bihari Károlyné sz: Deák Mária Terézia 81 éves korában Baján 2018. november 14-én hunyt el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 10 =